Pacht/verpacht

Omdat het steeds moeilijker is geworden een horecazaak te financieren is (ver)pachten de ideale oplossing om toch, al dan niet met een eigen vermogen, uw droomzaak te kunnen starten of een opvolger te vinden voor uw zaak.

Er zijn erg veel moeilijke omschrijvingen voor pachten, maar pachten in de horeca wil echter niets meer zeggen dan dat je een vast of variabel bedrag (pacht) betaald voor alles wat met het gebruik van de onderneming te maken heeft. Dit is onder andere de goodwill, de naam, en de inventaris. Hiernaast komt er in vele gevallen nog wel de vaste huur van het pand bij, zodat er een aparte (onder)huurovereenkomst opgemaakt zal worden.

In de wet staat echter nergens vermeld aan welke voorwaarden een pachtovereenkomst moet voldoen. De verpachter en de pachter moeten dus samen om de tafel om de voorwaarden te bespreken en zodoende tot een overeenkomst te komen. Horecapachter kent  vele varianten van samenwerking en kan beide partijen hierin adviseren.

De meest voorkomende vorm van pacht is een percentage van de omzet. Deze vorm heeft voordelen en nadelen. Wij willen u graag uitleggen welke mogelijkheden er nog meer zijn.

 

 

Ons huidige aanbod pachtbedrijven:

Bistro / Grand Café / Clubhuis gelegen aan de doorgaande weg en aan de rand van Golfbaan Weleveld.

 

Stel ons een vraag