Informatie

Horecapachter wil erg graag uw zaak in portefeuille nemen. Of het nu een verkoop, verhuur of verpachten wordt, wij zijn de geschikte partner voor u. Door jarenlange ervaring in de branche weten wij de perfecte horecazaak te matchen met de juiste kandidaat. Uiteraard spelen de voorwaarden hierbij een cruciale rol zodat een langdurige samenwerking tussen beide partijen een feit wordt.

Wij geven u graag uitleg over alle mogelijkheden en de voorwaarden die erbij horen. Kijk alvast bij de verschillende opties, maar schroom niet om contact met ons op te nemen.

Huurkoop

U beschikt over een klein bedrag aan eigen vermogen, maar kan de aan te kopen zaak niet in één keer volledig voldoen, dan is huurkoop de perfecte mogelijkheid.

Ook hier kunnen we weer allerlei moeilijke omschrijvingen gaan geven, maar huurkoop houdt simpelweg in dat u een bedrijf koopt op afbetaling en dat de zaak pas van u is als de volledige koopsom is betaald. Voor u de grote kans om een bedrijf in eigendom te verkrijgen en voor de verkoper geeft dit een grote zekerheid, omdat hij zijn bedrijf in eigendom houdt totdat de laatste cent is voldaan. Hierdoor is het ook voor de verkoper een zeer aantrekkelijk alternatief.

Pacht/ verpacht

Omdat het steeds moeilijker is geworden een horecazaak te financieren is (ver)pachten de ideale oplossing om toch, al dan niet met een eigen vermogen, uw droomzaak te kunnen starten of een opvolger te vinden voor uw zaak.

Er zijn erg veel moeilijke omschrijvingen voor pachten, maar pachten in de horeca wil echter niets meer zeggen dan dat je een vast of variabel bedrag (pacht) betaald voor alles wat met het gebruik van de onderneming te maken heeft. Dit is onder andere de goodwill, de naam, en de inventaris. Hiernaast komt er in vele gevallen nog wel de vaste huur van het pand bij, zodat er een aparte (onder)huurovereenkomst opgemaakt zal worden.

In de wet staat echter nergens vermeld aan welke voorwaarden een pachtovereenkomst moet voldoen. De verpachter en de pachter moeten dus samen om de tafel om de voorwaarden te bespreken en zodoende tot een overeenkomst te komen. Horecapachter kent  vele varianten van samenwerking en kan beide partijen hierin adviseren.

De meest voorkomende vorm van pacht is een percentage van de omzet. Deze vorm heeft voordelen en nadelen. Wij willen u graag uitleggen welke mogelijkheden er nog meer zijn.

Koop/verkoop/taxaties

Verkoop
Uiteraard willen wij uw zaak graag in portefeuille nemen. Wij werken met lage courtages en zullen niet schromen om buiten ons eigen bestand te gaan zoeken om de juiste kandidaat te vinden. We hebben contact met veel gerenommeerde horecamakelaars. Elke horecamakelaar heeft immers zijn eigen klantenbestand en specialiteiten. Doordat wij, mocht dat nodig zijn natuurlijk, verder gaan zoeken zijn wij instaat om uw zaak sneller te verkopen dan ieder ander!

Koop
Heeft u iets speciaals op het oog of zoekt u een bijzondere zaak, maar u weet niet waar dan willen wij ons erg graag inzetten om uw droomzaak te vinden. Door de vele relaties en contacten met gerenommeerde horecamakelaars, bierbrouwerijen, horecaketens zijn wij in staat om snel de zaak te vinden die u altijd heeft gewild.

Taxaties
In horecataxateurs zit veel verschil. Horecapachter weet voor u de beste en goedkoopste taxateur te vinden.

Huur/ verhuur

Ook wanneer u uw zaak wilt verhuren of een droomzaak wilt gaan huren zijn wij de juiste partner. Door ons grote bestand en de vele relaties weten wij zeker de juiste kandidaat te matchen met de perfecte horecazaak. Tevens kunnen wij beide partijen van dienst zijn bij het opstellen, dan wel adviseren, van de huurovereenkomst.

Aankoop begeleiding

Een bedrijf kopen is een niet eenvoudig en vaak is deskundig advies dan ook aan te bevelen.

Graag helpt Horecapachter u bij de volgende zaken:

  • advies van de reële waarde van het bedrijf
  • mogelijke overname personeel
  • contracten met brouwerijen, speelautomatenexploitanten en overige partijen
  • aanvragen van de benodigde vergunningen
  • opstellen van een ondernemersplan
  • controle van de huur- en koopovereenkomst
  • inspectie bij de bedrijfsoverdracht.

Inkoop

Horecapachter heeft afspraken gemaakt met diverse partijen om het u als horeca ondernemer zo makkelijk en goedkoop mogelijk te maken. Kijk voor de mogelijkheden onder de rubrieken.

Wij zijn inmiddels ook bezig om afspraken te maken inzake telefonie en voip. Dit kan enorm besparen. Indien u zich alvast wilt aanmelden of vrijblijvende informatie ontvangen kunt u ons gerust mailen. Onze binnendienst zal dan geheel vrijblijvend u het een en ander doorsturen.

Stel ons een vraag