Luxemburg | Brasserie, Restaurant

Inventaris & Exploitatie: € 120.000,-
Huur: € 2.500,- per maand excl. BTW + 6% van de omzet excl. BTW

In Echternach, de oudste stad van het Groothertogdom Luxemburg, staat deze werkelijk prachtige brasserie te koop. De brasserie is onderdeel van het **** hotel “Hostellerie de la Basilique”.

Het café-restaurant met terras-exploitatie ligt centraal op het marktplein en wordt uitstekend bezocht. Door de jaren heen heeft het horecabedrijf een zeer goede naam verworven. De huidige uitbater zoekt nu een gerenommeerde gastronoom / horecaondernemer om zijn goed draaiende brasserie over te nemen. Het bedrijf heeft al jaren een goede en stabiele omzet.

Echternach is gelegen aan de Sûre of Sauer aan de oostgrens van het groothertogdom. De naam van de stad wordt in 706 geschreven als Epternacus. Het verhaal gaat dat deze (gereconstrueerde) naam werd gevonden op een grafsteen uit de eerste eeuw na Christus binnen de stad. Ten zuiden van de stad zijn aan het meer van Echternach restanten te vinden van een Romeinse villa. Sinds de Middeleeuwen vindt op dinsdag na Pinksteren jaarlijks de Processie van Echternach plaats ter ere van Willibrord.

Centraal in de stad ligt het historische stadhuis in gotische stijl uit de 15e eeuw. In de Tweede Wereldoorlog werd Echternach zwaar gebombardeerd waardoor een groot deel van de stad werd verwoest. De stad is een belangrijke toeristische trekpleister waarin regelmatig het aantal toeristen het inwonertal overtreft.

Indeling:

De brasserie heeft binnen een oppervlakte van circa 72m² maar het is goed mogelijk om dit uit te breiden. Momenteel heeft het horecabedrijf binnen 28 zitplaatsen. Op het mooie en sfeervolle terras (met een oppervlakte van zo’n 120m²) heeft het restaurant nog eens 80 zitplaatsen. De inrichting (meubels, apparatuur) is van zeer hoge kwaliteit. Ook de keuken (62m²) en alle apparatuur voldoen aan alle gestelde normen. Oppervlakte bijgebouwen: 164m².

Terras:

Ruim en sfeervol terras met een oppervlakte van circa 120m2 met 80 zitplaatsen.

Bijzonderheden:

Alleen serieuze en professionele kandidaten met een gastronomisch concept dat past bij het karakter van het hotel zullen worden overwogen.

Deze presentatie is door ons met zorg samengesteld. Voor de juistheid van de verstrekte informatie, waarvoor wij in belangrijke mate afhankelijk zijn van derden, aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid. Deze advertentie is uitsluitend bedoeld als reclametekst met een wervend karakter. Aan de inhoud van de tekst kunnen geen rechten ontleend worden. Alle maten zijn circa-maten. Alle genoemde bedragen zijn indien van toepassing exclusief BTW. Wij adviseren u dringend alle gegevens die voor u van belang zijn grondig te controleren.

Wij beschikken waarschijnlijk over meer informatie. Aan serieuze gegadigden stellen wij deze graag beschikbaar.

In verband met discretie verzoeken wij u niet rechtstreeks contact op te nemen met de ondernemer(s), personeel, accountant, leveranciers of andere personen die een relatie met het bedrijf hebben. Bezichtiging van het object vindt alleen plaats op afspraak en in aanwezigheid van de makelaar.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening. Een mondelinge overeenstemming tussen de (particuliere) verkoper en de (particuliere) koper is niet rechtsgeldig. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de verkoper en de koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Deze projectinformatie is niet bedoeld als aanbod!

Interesse?
Neem direct contact met ons op!

Roelof Wester 06-15048789 roelof@horecapachter.nl

Gegevens


 • Status:

  Inv & Gw

 • Objectnummer:

  VMH2-378

 • provincie:

  Buitenlandse Objecten

 • Prijs invgw:

  € 120.000,-

 • Prijs pacht:

  6% van de omzet

 • Prijs huur:

  € 2.500,- per maand

 • Prijs borg:

  Drie maanden

 • Bedrijfswoning:

  Nee

 • Terras:

  Ja

 • Brouwerijverplichting:

  Nee

 • Speelautomaten:

  Nee

 • Leveranciers:

  Nee

 • Personeel verplichtingen:

  Nee

Stel ons een vraag