Duitsland | Gasthaus met café-restaurant en partykelder

Te huur: Gasthaus met café-restaurant, partykelder en appartementen

Op een uitstekende locatie in het hart van de wintersportgebieden Winterberg / Willingen ligt Gasthaus Elpetal.

Gasthaus Elpetal is een nieuw te openen restaurant met bar, partykelder en een speelruimte voor de kinderen. Ook zijn er vier grote, luxe verhuurbare appartementen. Deze behoren onder andere door hun ruimte, ligging en inrichting tot de bovenkant van de verhuurmarkt.

Elpe is een dorp met een kleine 1.000 inwoners op slechts vijftien minuten rijden van de twee bij Nederlanders populairste wintersportgebieden: Winterberg en Willingen. Aangezien het dorp midden in Natur- & Ferienpark Hochsauerland ligt trekt het ook in de andere seizoenen talrijke wandelaars, nordic walkers, fietsers, wielrenners en mountainbikers. Aqua Thermen (Olsberg) en Attractiepark Fort Fun zijn bekende trekpleisters. Ook telt Elpe een professionele paragliden school, die wekelijks groepen cursisten trekt.

Het dorp zelf wordt het hele jaar door veelvuldig bezocht door zowel Nederlandse als Duitse toeristen, die hier hetzij lange weekenden hetzij een kortere of langere vakantie doorbrengen. Elpe kent geen eigen hotel, geen bar en geen restaurant. Alle toeristen boeken een onderkomen in vakantiehuizen en appartementen. Gasthaus Elpetal voorziet in de behoefte van zowel de dorpelingen als de toeristen om in het dorp zelf een eet- en drinkgelegenheid te hebben. Zonder dat men daarvoor eerst tien minuten of meer dient te rijden.

Indeling:

Het Gasthaus heeft vijf woonverdiepingen en één ingang met afgesloten voorportaal. Op de begane grond bevinden zich het café, het restaurant en de keuken. In het souterrain bevindt zich de partykelder.

Op de 1e, 3e en 5e verdieping bevinden zich de appartementen (80-100 m²) met drie slaapkamers, een woonkamer, keuken en een badkamer met douche en ligbad.

Op de 2e verdieping bevindt zich een bedrijfsappartement (80-100 m2) met twee slaapkamers, een woonkamer, keuken en een badkamer met douche.

Huur horeca en bedrijfsappartement:

De huurprijs voor het café / restaurant / partykelder bedraagt €1.250,00 per maand. Inclusief het bedrijfsappartement op de tweede verdieping!

Dit bedrag is opgebouwd uit een huurprijs ad €1.750,00 onder aftrek van een huurkorting ad €500,00. Tevens zal de huurder 15% van de opbrengst van de verhuur van de appartementen ontvangen.

De huurkorting en de courtage (bij verhuur van de appartementen) die de huurder ontvangt zijn onder andere vanwege de volgende werkzaamheden:

 • Reclame en promotie
 • Ontvangst en begeleiding huurders appartementen
 • Ontvangen (en eventueel begeleiden) leveranciers
 • Diverse onderhoudswerkzaamheden.

De huurder is tevens verantwoordelijk voor het schoonmaken van de appartementen, inclusief het linnengoed en kleine herstelwerkzaamheden. Voor het schoonmaken van het appartement en linnengoed kan de huurder een vergoeding van € 65,00 euro aan de huurders vragen welke apart afgerekend dient te worden.

Bijzonderheden

-Het is mogelijk om het gehele pand te huren. In dat geval bedraagt de huurprijs €3.250,00 per maand. De huuropbrengsten van de vier appartementen komen in dit geval geheel ten goede van de huurder. Hierbij wordt opgemerkt dat alle kosten ook voor rekening van de huurder komen. De overname van de inrichting bedraagt €35.000,00. De huurder zorgt zelf voor de horeca keuken.

-Het B.O.G. is te koop voor €395.000,- k.k. Overname inrichting: €35.000,-

-Huurkoop is onder bepaalde voorwaarden eventueel ook mogelijk!

 

Deze presentatie is door ons met zorg samengesteld. Voor de juistheid van de verstrekte informatie, waarvoor wij in belangrijke mate afhankelijk zijn van derden, aanvaarden wij geen enkele aansprakelijkheid. Deze advertentie is uitsluitend bedoeld als reclametekst met een wervend karakter. Aan de inhoud van de tekst kunnen geen rechten ontleend worden. Alle maten zijn circa-maten. Alle genoemde bedragen zijn indien van toepassing exclusief BTW. Wij adviseren u dringend alle gegevens die voor u van belang zijn grondig te controleren.

Wij beschikken waarschijnlijk over meer informatie. Aan serieuze gegadigden stellen wij deze graag beschikbaar.

In verband met discretie verzoeken wij u niet rechtstreeks contact op te nemen met de ondernemer(s), personeel, accountant, leveranciers of andere personen die een relatie met het bedrijf hebben. Bezichtiging van het object vindt alleen plaats op afspraak en in aanwezigheid van de makelaar.

Rechtsgeldige koopovereenkomst pas ná ondertekening. Een mondelinge overeenstemming tussen de (particuliere) verkoper en de (particuliere) koper is niet rechtsgeldig. Er is pas sprake van een rechtsgeldige koop als de verkoper en de koper de koopovereenkomst hebben ondertekend. Een bevestiging van de mondelinge overeenstemming per e-mail of een toegestuurd concept van de koopovereenkomst wordt niet gezien als een ‘ondertekende koopovereenkomst’.

Deze projectinformatie is niet bedoeld als aanbod!

Interesse?
Neem direct contact met ons op!

Roelof Wester 06-15048789 roelof@horecapachter.nl

Gegevens


 • Status:

  Inv & Gw

 • Objectnummer:

  VMH2-419

 • provincie:

  Buitenlandse Objecten

 • Prijs invgw:

  € 35.000,-

 • Prijs huur:

  € 1.250,- per maand

 • Prijs borg:

  Drie maanden

 • Bedrijfswoning:

  Ja

 • Terras:

  Ja

 • Brouwerijverplichting:

  Nee

 • Speelautomaten:

  Nee

 • Leveranciers:

  Nee

 • Personeel verplichtingen:

  Nee

Stel ons een vraag